Ronilačke lokacije

RONILAČKE LOKACIJE

Roni se u samom Nacionalnom parku Kornati te Parku prirode Telaščica. Najljepše pozicije za ronjenje, mjesta o kojima svi sanjaju, mjesta na koje se svi žele vratiti.

Predivni zidovi prepuni mnogobrojnih vrsta riba, gorgonija, spužvi. Zidovi na kojima se sreću nastambine jastoga i murina, predivnih crvenih koralja, lijepih podvodnih spilja, pozicije koje očaravaju svojom bistrinom i čistoćom mora.

More čija je temperatura ljeti oko 25° C, a prozirnost do dubine 40 m, idealni su uvjeti za svakog ronioca.

ZIDOVI

Vrtoglavo strmi zidovi koji se obrušavaju do 60 m dubine zasigurno su najtipičniji oblik reljefa ovog dijela jadranskog podmorja. Njihove površine ukrasavaju stabla gorgonija i zanimljive morske spuzve, a u brojnim rupama skrivaju se murine i jastozi. Zbog izuzetne bistrine more i samog oblika zidova, ovo prirodno sklonište privlaći i velika jata raznih vrsta riba. Pozicije se nalaze na otvorenom moru unutar nacionalnog parka . Preporuka je za sve ronilačke kategorije.

PODVODNI GREBENI

Na našem području ove pozicije se nalaze u kanalima između otoka. Iz velikih dubina stijene se penju tik do ispod površine mora. Zbog svog položaja prepuni su morskog zivota i raznovrsnh riba. Vidljivost je izvanredna. Ove pozicije su za sve kategorije ronioca!

CRVENI KORALJI

Jedne od naših najljepših ronilačkih pozicija upravo su veličanstveni primjerci crvenih koralja. Njihova intezivna crvena boja i razgranat oblik jedinstven su ukras podvodnim zidovima, grebenima, stjenama i špiljama, a svakog ronilaca ovo remek djelo prirode zasigurno neće ostaviti ravnodušnim Pozicija za ronioca sa naprednom kategorijom.

MEKI KORALJI

Bijele i crvene gorgonije   svojim oblikom i bojama ukrašavaju  dubine. Može ih se sresti na svim našim pozicijama, a staništa su im na zidovima i grebenima, odnosno svugdje gdje je more čisto i gdje ima dovoljno struja. Rastu na dubinama od 25 m i dublje.

SPILJE

Brojne su pukotine nastale zahvaljujući stukturi tla, što je i glavni razlog postojanja velikog broja manjih i većih podvodnih špilja. Od velikih špilja izdvajamo one na otocima Garmenjak i Borovnik, koje oduševljavaju kolićinom svijetla i raznolikom florom i faunom. U njima mogu roniti sve kategorije ronilaca, dok druge zahtjevaju naprednije kategorije.

“NEMOJTE VIŠE ČEKATI. ZARONITE U MORE, DOĐITE I DOPUSTITE DA MORE BUDETE VI! - RUMI”

rumi

IZNAJMLJIVANJE RONILAČKE OPREME

IZNAJMLJIVANJE RONILAČKE OPREME

POČETNIČKO RONJENJE

POČETNIČKO RONJENJE

RONILAČKI IZLETI

RONILAČKI IZLETI

BOOK
rONILAČKI TEČAJEVI

rONILAČKI TEČAJEVI

BOOK
FB_IMG_1674135803106
FB_IMG_1674135758779
0 %

Zadovoljih klijenata

0 +

Godina iskustva

0

Postotak recenzija

0 +

Završenih ronilačkih tečajeva

Imate pitanje? Budite slobodni kontaktirati nas!

Telefon

+385 912528021

Email

info@diving-zlatnaluka.net

Adresa

Obala kraljice Jelene 1, 23206, Bibinje

Copyright © Diving Center Zlatna Luka 2017. – 2023. All Rights Reserved. Web design Angelus komunikacije